INFÖR SJÖSÄTTNING 2020

Sjösättnings perioden börjar 8 april och pågår till 31 maj. Ålstens Marinteknik sjösätter områdesvis och beroende på vilket område din båt ligger i ska den vara klar för sjösättning måndagen den veckan som gäller för det området. (Se karta på anslagstavlan på varvet)

Sjösättning pågår normalt enligt nedan, men vinterns längd kan påverka när första sjösättningsperioden påbörjas:

SJÖSÄTTNING 2020
OMRÅDEVECKADATUM
A – främre156 – 8 April
A – bakre1614 – 17 April
B – främre1720 – 24 April
B – bakre1827 April – 30 April
C194 – 8 Maj
D2011 – 15 Maj
E – främre2118 – 20 Maj
E – bakre2225 – 29 Maj

SJÖSÄTTNING AV DIN BÅT

Visa hänsyn och var klar måndag den veckan det är sjösättning i det området din båt står i.
Häng en fender i fören när båten är klar för sjösättning, ni kan även maila eller smsa oss när ni är klara för sjösättning. (service@alstensmarinteknik.se hit skickas både mail och sms)
Se till att allt förtöjningsmaterial och fendrar är på plats och INTE ligger nerstuvade i något fack.
Är det inte framtaget bogserar vi inte båten till sin plats.
Båt utan hamnplats kan ligga kvar vid sjösättnings bryggan till söndagen samma vecka den sjösätts. Ingen närvaro av Medlem/kund behövs vid sjösättning, Ålstens Marinteknik kontaktar er när er båt är sjösatt.
Se till att Ålstens Marinteknik har rätt mobilnummer till er.

Ålstens Marinteknik tar inget ansvar för båt som läcker p g a bordsgenomföringar inte är stängda, borttagna kylvattenslangar mm. Kontroll av vattenläckage kan beställas.

Ålstens Marinteknik märker upp er båt med lappar som de får från klubben (ÅBS).

BÅT SOM EJ ÄR KLAR FÖR SJÖSÄTTNING

Om din båt inte är sjösättnings klar och står i vägen för andra som är klara, flyttas den på båtägarens bekostnad för extra sjösättning/flyttningskostnad av båt. Och eventuell avtäckning.

VÄDJAN

Ni får givetvis köra in er bil på varvsplan och arbeta med er båt, men under upptagnings och sjösättnings-veckor vill vi inte ha några bilar ståendes inne på varvsplan under arbetstid. Kl 8-17. Det händer även att Ålstens Marinteknik arbetar senare och även på helger, men då håller vi en dialog så vi inte är i vägen för varandra.