I mitten av september börjar Ålstens Marinteknik AB med höstupptagning av era båtar på Ålstens Båtsällskap.
För att vi ska kunna börja så måste alla båttrailrar vara borta till den 15 september.

OBS! Om vi blir tvungna att hantera/flytta er trailer, kommer vi debitera er kostnaden (utan kontakt med er innan.) Ni som tar upp era båtar själva, kontaktar oss för hänvisning av plats (endast de som har varvsplats för trailer och båt).

Ni som har båtar som ÅMT tar upp och pallar av, kontakta oss snarast för planering av er upptagning och eventuell andra tjänster. Se Varvsområdeskarta på ett ungefär hur tidsplaneringen ser ut vid upptagning och när man blir sjösatt i respektive område. B och D område bakom mastskjul är för större segelbåtar och motorbåtar. Tidig torrläggning innebär sen sjösättning och sen torrläggning innebär tidig sjösättning.

Tjänster ni kan beställa av ÅMT inför vintern är:
• Hyra av pallmaterial
• Motorservice, olje- och filterbyten, generell översyn
• Glykolkörning för att motorn inte ska frysa
• Konservering toalett, OBS igen tömning av toalett. Måste vara gjort innan upptagning
• Vintersäkra färskvattensystemet
• Tömning av varmvattenberedare
• Drevservice demontering av drev från båt med vinterförvaring
• Demontering och montering av batteri och underhållsladdning vinter
• Täckning med krympplast (måste tas upp på land innan den 1 nov)
• Service utombordare och demontering och montering av växelhus (minska stöldrisken)
Övriga arbeten utförs sommartid eller mån av tid. Vissa arbeten kan göras vintertid. Glöm inte att höra av er så tidigt som möjligt så vi hinner med och planera, och vi slipper gissa oss till vad ni vill ha utfört. Glöm inte att lämna in nycklar.

Ni behöver inte vara med vid upptagning eller sjösättning. Inför upptagningen vill vi att ni som har eget pallmaterial ser över detta och att det är tydligt märkt med ert namn och att det är i bra kondition. Uppfyller de inte kraven så använder och debiterar vi vårt material. Angående bockar. Höjd på bock minst 50 cm och bock eller frontstöd får max vara 120 cm bred (stödet som står i fören). Se till att stöttorna på bockarna är justerbara med gängor. Inga vaggor är tillåtet. Låt ert pallmaterial stå där vi ställt det, vi hämtar det när vi tar upp er båt.

Tänk på att ta bort gubblinor så det underlättar för oss när vi ska hämta er båt för upptagning. Vi tar inte med ert förtöjningsmaterial från bryggorna men de som har förtöjningsmaterial på stolpar eller Y-bommar tar vi bort och lägger på båten om ni har ett schysst schackel eller helst karbinhakar.

Avspolning av båtskrov sker endast om den är omålad eller har insjö (Mälaren) godkänd färg (biocidfria färger). Kontakta oss för avspolning vid upptagning.

Kontakt med oss lättast på mail, när vi börjat med upptagningarna.
Mail: service@alstensmarinteknik.se Telefon: 08-26 69 68