Sjösättningsperioden 2021 börjar 6 april och pågår till 31 maj. Ålstens Marinteknik sjösätter områdesvis och beroende på vilket område din båt ligger i ska den vara klar för sjösättning måndagen den veckan som gäller för det området. (Se karta på anslagstavlan på varvet)

Sjösättning pågår enligt nedan, men vinterns längd kan påverka när första sjösättningsperioden påbörjas:

SJÖSÄTTNING 2021
OMRÅDEVECKADATUM
A – främre146 – 9 April
A – bakre1512 – 16 April
B – främre1619 – 23 April
B – bakre1726 April – 30 April
C183 – 7 Maj
D1910 – 14 Maj
E – främre2017 – 21 Maj
E – bakre2125 – 28 Maj

Sjösättning av din båt
Ingen närvaro av medlem/kund behövs vid sjösättning, Ålstens Marinteknik kontaktar er när er båt är sjösatt.
Se till att Ålstens Marinteknik har rätt mobilnummer till er. Visa hänsyn och var klar måndag den veckan det är sjösättning i det området din båt står i. Häng en fender i fören när båten är klar för sjösättning eller maila eller smsa oss när ni är klara för sjösättning. (service@alstensmarinteknik.se hit skickas både mail och sms). Se till att allt förtöjningsmaterial och fendrar är på plats och inte ligger nerstuvade i något fack. Är de inte framtagna bogserar vi inte båten till sin plats.

Båt utan hamnplats kan ligga kvar vid sjösättnings bryggan till söndagen samma vecka den sjösätts.

Ålstens Marinteknik tar inget ansvar för båt som läcker p.g.a. bordsgenomföringar inte är stängda, borttagna kylvattenslangar m.m. Kontroll av vattenläckage kan beställas.

Ålstens Marinteknik märker upp er båt med lappar som de får från klubben (ÅBS).

Båt som ej är klar för sjösättning
Om din båt inte är sjösättningsklar i tid och som står i vägen för andra som är klara, flyttas den på båtägarens bekostnad för extra sjösättning/flyttningskostnad av båt, och eventuell avtäckning.

Bilar under sjösättningsperioden
Ni får givetvis köra in er bil på varvsplan och arbeta med er båt, men under upptagnings och sjösättningsveckor vill vi inte ha några bilar stående inne på varvsplan under arbetstid, kl 8-17. Det händer även att Ålstens Marinteknik arbetar senare och även på helger, men då håller vi en dialog så vi inte är i vägen för varandra.

Sjösättningsramp
Som medlem, med eller utan båtplats, har man tillgång till den lilla sjösättningsrampen bredvid Majas hus. Den passar normalstor båttrailer. Den stora rampen bredvid kranen är avsedd för ÅMT.