ÅBS erbjuder navigationsutbildning.

På grund av restriktioner med anledning av Covid-19 genomföras inga utbildningar för närvarande.

ÅBS arrangerar navigationsutbildning på båtklubben, Förarintyg och Kustskepparintyg. Kurserna sker i samarbete med Sjölotsen och det är Sjölotsen material som används.

Förarintyg är första steget inom navigation. Kursen är en introduktion till navigation och sjöliv som ger teoretiska kunskaper för att framföra din båt inomskärs. Du måste fylla 12 år eller vara äldre.

Kustskepparintyget är nästa steg. Det krävs att man har tagit kustskepparen för att få framföra fartyg som är över 12 m långt och 4 m brett. Förkunskapskraven är Förarintyg och praktisk hantering av båt intygat av någon med Kustskepparintyg. Kursen syftar till att  ge teoretiska kunskaper för att framföra din båt utomskärs. Du måste fylla 15 år eller vara äldre.

Om du är intresserad fyller du i nedan Intresseanmälan. Ange om det är Förarintyg eller Kustskepparintyg ni är intresserade av. Om det blir en Förarintygskurs kan om intresse finns en kompletteringsdag erbjudas några veckor längre fram så att de som vill kan komplettera med ett Kustskepparintyg innan sommaren.